Over mij

Wie geeft jou advies?

Esther Schijff voedingsdeskundige Voedingspraktijk Gouwe

Ik zie ernaar uit om samen met jou te werken aan een gezonde leefstijl!

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Mijn naam is Esther Schijff.
Ik ben voedingsdeskundige en eigenaar van Voedingspraktijk Gouwe. Ik geef advies, begeleiding en voorlichting over voeding maar omdat gezond eten ook samenhangt met beweging en ontspanning kijk ik ook naar je leefstijl.

Mijn achtergrond

Ik heb jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt, eerst als verpleegkundige, later in verschillende andere functies. Hoewel ik tijdens mijn werk in de zorg wel met voeding te maken had, was ik er op dat moment nog niet zo bewust mee bezig. Dit kwam pas de laatste jaren. Regelmatig was er wel iets over voeding in het nieuws en ik begon mij af te vragen: wat is nu eigenlijk gezond eten? En eet ik zelf wel zo gezond? Door de hoeveelheid aan informatie over voeding zag ik al snel door de bomen het bos niet meer.

Toen ontdekte ik de opleiding voor Voedingsdeskundige en ben deze gaan volgen. Hierdoor kreeg ik antwoorden op veel vragen. De kennis die ik in deze opleiding heb opgedaan wil ik heel graag met anderen delen. Om mij heen zie ik genoeg mensen worstelen met dezelfde vragen en problemen. Daarnaast nemen de gezondheidsproblemen als gevolg van een ongezonde leefstijl alleen maar toe. Regelmatig volg ik cursussen en bijscholingen om bij te blijven (o.a. orthomoleculaire voeding, voeding en hormonen, leefstijlcoach).

Mijn missie
Ik wil mensen helpen om een gezonde leefstijl te vinden die bij hen past. Hierbij besteed ik aandacht aan hoe je gewoon gezond kunt eten, voldoende kunt bewegen maar ook ontspannen. Op deze manier hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan een gezondere maatschappij. Mijn uitgangspunt is dat iedereen gezond kan eten en ik wil laten zien dat het niet ingewikkeld of tijdrovend hoeft te zijn om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Ik maak in mijn praktijk dan ook geen gebruik van afslankproducten, maaltijdshakes of -vervangers en dergelijke.

Neem contact op
Vind jij ook dat het tijd wordt om de stap te zetten naar een gezonde(re) leefstijl? Investeer in je gezondheid en maak vandaag nog een afspraak. In een gratis kennismakingsgesprek vertel ik je graag meer over de mogelijkheden van Voedingspraktijk Gouwe. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan de ervaringen van anderen die je voorgingen.